Prima Pagina > Conexiuni Franco Romane

22 - 23 - 24
SEPTEMBRIE 2017

Conexiuni Franco Romane

CLICK PE NUMELE PROIECTULUI PENTRU MAI MULTE INFORMATII...

Proiecte in desfasurare:

In fiecare an, in noiembrie, pentru a celebra Ziua Armistitiului, Fundatia IKON organizeaza in colaborare cu Misiunea Militara Franceza a Ambasadei Frantei la Bucuresti, ceremonialul si depunerea de coroane la Careul Militar Francez din Galati. La ceremonial participa Reprezentanti de la Ambasada Frantei la Bucuresti, Personalitati locale, copii si tineri care descopera istoria si cultura franceza.
Proiectul a fost initiat in anul 2000.

Club Eiffel

Clubul Eiffel este dedicat copiilor si tinerilor care doresc sa cunoasca sau sa aprofundeze limba, cultura si istoria franceza. In cadrul clubului se organizeaza cursuri de limba franceza, schimburi interculturale intre Romania si Franta, si alte activitati.

Proiectul “Francofonia in cuvinte” este un concurs epistolar initiat si lansat prin Fundatia IKON în cadrul Programului “Conexiuni Franco-Romane”. Proiectul are ca obiective: desfasurarea de activităţi extracurriculare, multiplicarea competenţelor francofone, literare, artistice si grafice, formarea si dezvoltarea personala cresterea gradului de implicare a elevilor si a cadrelor didactice. Activitatea se adresează scolilor din judetul Galati si elevilor din clasele primare si gimnaziale (III-VIII).

In fiecare an se desfasoara Concursul "La Tour Eiffel", concurs de creatie si limba franceza, dedicat copiilor si tinerilor pasionatii. Concursul are ca premiu Bursa Virgil Puia, bursa oferita de catre Marioara Popa, Presedinte al Fundatiei IKON.

20 Martie este Ziua francofoniei, o zi dedicata limbii franceze in intreaga lume. Fundatia IKON invita scolile la o Competitie pentru titlul “Scoala francofona a anului”.

Proiecte Realizate:

• La Tour Eiffel – Reine de Paris